This website requires JavaScript.

Як 2D cканування може принести користь Вашому бізнесу

Історично лазерні сканери першими використовувалися для зчитування штрих-кодів. Ці лазерні сканери досі зустрічаються на багатьох підприємствах сьогодні. Хоча було досягнуто успіхів у швидкості та точності лазерних сканерів, технологія по суті залишається такою ж, якою вона була на момент розробки в 70-х роках. Однак сьогодні для сканування штрих-коду використовуються дві технології: лазери та імідж-сканери. Імідж-сканери пропонують кілька покращень у порівнянні з традиційним лазером, а також надають важливі нові можливості, такі як можливість зчитування 2D-штрих-кодів.

Раніше іміджери могли використовуватися тільки в особливих випадках, але сьогодні переваги, які вони надають у порівнянні з лазерами, можуть допомогти покращити зчитування практично у будь-якій галузі. Вибір рішення для сканування може бути складним процесом. Практично завжди, сканер, який ви використовуєте, буде нормально «працювати» і забезпечувати ваші конкретні потреби сканування, але це може бути не найпродуктивніший вибір. Знання переваг кожної технології сканування допоможе вам вибрати сканер, який забезпечить найкращу продуктивність і велику вигоду для вашого бізнесу. Давайте розглянемо технології.

Лазерне сканування

Лазерні сканери використовувалися для зчитування штрих-коду з самого початку. Вони є базовим стандартом для зчитування лінійних 1D кодів через їх низьку вартість та високу продуктивність. Зайдіть у будь-який роздрібний магазин від супермаркету до місцевого зручного магазину, і ви виявите, що лазерні сканери старанно працюють. На даний момент використання лазерного сканера стало інтуїтивно зрозумілим практично кожному.

Просто наведіть червону лінію на штрих-код і натисніть кнопку сканування. ЛЕГКО! Цінність цим сканерам здебільшого дає простота та зручність їх використання. Вони можуть бути в різних форм факторах: прості ручні, настільні презентаційні, вбудовані в касові бокси - вони працюють на одній і тій же технології - Лазер.

Як саме вони працюють?

За допомогою лазерного сканера, коли ви наводите лазер горизонтально на чорні та білі смуги в коді, він або поглинається (чорні лінії), або відображається (білі пробіли). Коли ви натискаєте кнопку зчитування, відбите світло вловлюється сканером визначення структури коду та інформації, зашитої у нього. Для стандартних лінійних штрих-кодів це був надійний та економічний метод сканування.

Однак, коли ви починаєте працювати з погано надрукованими кодами, які не відображають/не поглинають лазер належним чином, лазерний сканер не забезпечить гарне зчитування. Аналогічно, при спробі прочитати код ви повинні переконатися, що лазерна лінія перетинає повний код. Якщо частина коду пошкоджена або ви скануєте під великим кутом, ви не отримаєте позитивного результату. Лазерні сканери можуть бути найпоширенішими, але мають свої обмеження.

Для сканування невеликих обсягів або умов, де штрих-коди завжди є ідеальними, лазерний сканер важко перемогти. Насправді, багато хто може зіткнутися з обмеженнями цієї технології. Саме тут використання досягнень імідж сканерів може бути правильним рішенням для вас.

Фото сканування

З часу свого створення фото сканери (іміджери) швидко завоювали популярність у багатьох галузях. Від роздрібної торгівлі до медичної галузі, сканери використовуються завдяки своїм додатковим можливостям та якості зчитування.

Щоб зрозуміти, чим відрізняються імідж сканери, потрібно спочатку розібратися, як вони працюють.

Відмінності від лазерних сканерів у тому, що замість того, щоб намагатися зчитувати відбите світло зі штрих-коду, імідж-сканер фотографує штрих-код. Вони оптимізовані для розрізнення чорно-білих висококонтрастних штрих-кодів, які швидко аналізуються для декодування інформації. Може здатися, що цей процес спочатку буде повільнішим, ніж лазерне сканування. Однак за останні кілька років технологія та алгоритми декодування стали досить розумними, щоб бути такими ж швидкими, якщо не швидше, ніж традиційні лазери.

Перша перевага, яку має іміджер, полягає в тому, що, оскільки вона не використовує відбите світло, вона може зчитувати штрих-код у будь-якому напрямку на будь-якій поверхні - надрукованій або на екрані, вгору ногами або збоку! Імідж-сканер виконує всю роботу за вас, знаючи, як повинен читати код після захоплення зображення. Це призводить до швидшого сканування, оскільки вам більше не потрібно позиціонувати лінію сканера точно по всьому коду. Просто візьміть код перед сканером та натисніть на курок. Ви також можете прочитати коди, які пошкоджені або погано надруковані, що лазерні сканери ніколи не зможуть. Імідж-сканери мають більший допуск контрастності, коли відбиток недостатньо темний чи бляклий, оскільки вони обробляють зображення замість обробки відбитого світла. У разі пошкоджених кодів, якщо між ними немає чистої прямої лінії, лазер не може їх прочитати. Імідж-сканер досить розумний, щоб, як і раніше, витягувати інформацію з коду, поки вона може бути прочитана десь у ньому.

Ще одна велика перевага сканерів у тому, що вони можуть зчитувати штрих-код будь-якого типу. Штрихові, двомірні та навіть поштові та медичні штрих-коди не є проблемою. Якщо вам потрібно прочитати різні типи штрих-кодів, 2D-імідж-сканер є очевидним вибором. Однак, навіть якщо ви не використовуєте двовимірні або стікові коди сьогодні, можливість читати їх дозволяє розширити можливості використання штрих-кодів і сканування у вашій компанії. І останнє, що потрібно мати на увазі, це те, що технічно існують два типи сканерів. Повні 2D-сканери можуть зчитувати будь-який код, а лінійні сканери оптимізовані лише для 1D-кодів. Якщо вам потрібна лише базова заміна для лазерного сканера, лінійний іміджер надасть вам переваги фото сканера за тією самою ціною, що й лазер.

2D-іміджери будуть дорожчими, але вони також дозволять вам сканувати інші типи кодів. Якщо ви хочете підвищити швидкість і ефективність обробки штрих-кодів на вашому підприємстві, ви побачите негайні результати, переключившись на фотосканери. Вони можуть бути трохи дорожчими, але їх переваги зводяться на краще, більш ефективний процес сканування.

Розширення функціональності штрих-коду за допомогою 2D-сканування

За допомогою імідж-сканера ваш бізнес може почати використовувати 2D-штрих-коди новими способами, які ви не можете використовувати з лінійними штрих-кодами. Знижки: Надсилайте своїм клієнтам повідомлення з купоном на знижку або спеціальну пропозицію з 2D кодом, який легко відсканувати на касі прямо з екрана мобільного телефону. Використання двовимірного коду значно спрощує відстеження купона та виключає небажані маніпуляції знижками та акціями з боку персоналу. Вхідні квитки: Як і купони, квитки можна оформити в електронному вигляді та відсканувати з екрана телефону.

За відсутності роздрукованого квитка ви знижуєте загальні витрати та можливість підроблених квитків. Захоплення зображень: оскільки імідж сканери є типом камери, багато моделей можуть робити базові фотографії. Залежно від потреб вашого бізнесу, ваш сканер може допомогти документувати пошкодження, захопити підпис у формі або навіть посвідчення особи з фотографією людини, виступаючи як камера.

Завдяки більшій кількості інформації, доступної у двомірних штрих-кодах, та можливості зчитування з будь-якої поверхні, ви можете спростити бізнес процеси, скоротивши при цьому кількість паперової роботи та друку. Список можливих варіантів використання імідж-сканерів дійсно обмежений лише вашою креативністю у використанні штрих-кодів.

Сканування штрих-коду у вашому бізнесі

Майже кожен бізнес сьогодні використовує штрих-коди. Сканери є основним компонентом кожного бізнес-процесу для сканування та відстеження і в кінцевому підсумку впливають на успіх вашого процесу сканування. Наявність невідповідного або несправного сканера обмежить ефективність використання штрих-кодів. Історично лазерні сканери, можливо, були найбільш поширеним типом, але це не означає, що вони завжди є найкращим вибором для вашої програми.

Хоча імідж-сканери можуть бути трохи дорожчими, вони надають безліч переваг щодо продуктивності та функціональності в порівнянні з лазерами. Ці відмінності можуть визначити, чи ви використовуєте сканування штрих-коду найбільш продуктивно для вашого бізнесу.

Отримати максимум від сканування штрих-коду у вашому бізнесі. Просто натисніть на курок!

Коментарі
Додати коментар

Читайте також

EuroCis 2016 in EuroCis 2016 in Dusseldorf
Новини 18.08.2023
Динаміка розвитку з Динаміка розвитку з Newland EMEA
Новини , Сканери штрих - коду 18.08.2023
Медицина: FMD не Медицина: FMD не поряд, вона тут!
Новини , Сканери штрих - коду 20.08.2023